Foto: RSCG

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra

"Lavice" u grupi D igraće sa Poljskom, Njemačkom i Španijom

Crna Gora na Evropskom prvenstvu za rukometašice igraće u grupi D protiv Poljske, Njemačke i Španije, odlučeno je žrijebom u Ljubljani.

„Lavice“ su na žrijebu bile u drugom šeširu, a iz prvog su dobile najlakšeg protivnika – Poljsku, jer su potencijalni rivali bili Norveška, Danska i Francuska.

Za rivala iz trećeg šešira, izabranice selektorke Bojane Popović dobile su Njemačku koja je osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Holandije, dok je Španija kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi (iza Mađarske) došla kao rival iz četvrtog šešira.

Kuglice na žrijebu izvlačile su naša reprezentativka Tatjana Brnović, Ana Gros (Slovenija), Andrea Sedloska (Sjeverna Makedonija) i Simoneta Planeta (Mađarska), te predsjednika EHF Takmičarske komisije Božidara Đurkovića i generalnog sekretara EHF-a Martina Hauslajtnera.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija i Rumunija. 

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra. Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

Sastavi grupa

Grupa A (Ljubljana): Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska

Grupa B (Celje): Danska, Švedska, Slovenija, Srbija

Grupa C (Skoplje): Francuska, Holandija, Sjeverna Makedonija, Rumunija

Grupa D (Podgorica): Poljska, CRNA GORA, Njemačka, Španija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.