Nije pronađeno ništa sumnjivo, Opštine sjutra nastavljaju sa redovnim radom
Bijelo Polje, evakuisana zgrada Opštine, foto:Kodex

Nije pronađeno ništa sumnjivo, Opštine sjutra nastavljaju sa redovnim radom

Pored brojnih crnogorskih škola i vrtića, koji su evakuisane zbog dojave o podmetnutim bombama, mejl sa istom prijetnjom stigao je i na adrese lokalnih samouprava. U gradovima, na frekvetnijim lokacijama, kao i na izlazima i ulazima zabilježeno je veće prisustvo uniformisane policije i službenika u civilu.

Uprava policije objavila je da kontrolom objekata nijesu pronađena opasna sredstva.

"Kako današnjim pregledom zgrade Opštine, koji je nakon evakuacije izvršen, policijski službenici nisu pronašli ništa sumnjivo, rad organa lokalne samouprave sjutra će se nastaviti po standardnom radnom vremenu.", objavila je Pr Služba Opštine Bijelo Polje.

Evakuacija opštinskih prostorija

Podsjedtimo, danas je evakuisana zgrada Opštine Bijelo Polje a zgradu su obezbjeđivali službenici Komunalne policije.

Nakon dojava upućenih ranije jutros da su u bjelopoljskim školama postavljene eksplozivne naprave, poruka iste sadržine stigla je i Opštini Bijelo Polje.  Upravna zgrada je evakuisana, a po prijavi policijski službenici odmah su izvršili provjeru prostorija - saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

"Molim sugrađane da ostanu mirni. Policija će odraditi svoj posao i evakuisati ljude iz objekata škola na čije je adrese stigla prijetnja kao i iz zgrade opštine. Strašno je da neko na ovaj način prijeti ugrožavanjem ljudskih života. Ja ću ostati u zgradi opštine dok se poslednji zaposleni ne evakuiše", naveo je Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić.

Iz istog razloga evakuisana je zgrada Opštine Bar.

U zgradi se nalaze sud, tužilaštvo i stranačke prostorije.

Navode da su zaposleni napustili objekat, a da policija ne dozvoljava pristup zgradi.

Da je zgrada Opštine Berane evakuisana zbog dojave o bombi, potvrdio je predsjednik Opštine Tihomir Bogavac.

On je za portal BeraneOnline rekao da je zgrada evakuisana u skladu sa preporukama policije.

Prema najnovim informacijama sa terena i zgrada Opštine Mojkovac je evakuisana zbog dojave o eksplozivnoj napravi.

278495005362662992493867281411585154816647n

Foto: Kodex

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.