Priznanja za Malović i Savić
Bila lider u Poljskoj: Malović (lijevo)

Evropsko prvenstvo, Poljska

Priznanja za Malović i Savić

Jedna od najtalentovanijih mladih rukometašica u Evropi, Đurđina Malović, izabrana je za najboljeg desnog beka i našla se u idealnoj postavi Evropskog prvenstva u Poljskoj, a priznanje je dobila i selektorka Maja Savić.

 Malović, koja je na sedam utakmica u Poljskoj postigla 49 golova, od ukupnih 161 crnogorske reprezentacije, proglašena je za najboljeg desnog beka turnira. 

Najbolja golmanka je Dankinja Altea Rebeka Rajnhard, Olivija Melegard iz Švedske je nabolje lijevo krilo, Sandra Santjago iz Portugala proglašena je za najboljeg lijevog beka, Ruskinja Jaroslava Frolova za centralnog beka, Šveđanka Ema Ekman Fernis najbolji je desni bek, dok je najbolji pivot Sofija Feri iz Francuske.
 
Za najkorisniju igračicu (MVP) proglašena je Ruskinja Elizaveta Malašenko, koja igra na pozicijij centralnog beka. Zanimljivo, nje nema u najboljoj postavi šampionata. Najbolji strijelac turnira, sa 56 golova, je Rumunka Kristina Laslo. Za najbolju defanzivnu igračicu proglašena je Marija Likegard  iz selekcije Danske.

Evropska rukometna federacija uručila je priznanja i selektorkama, zbog, kako je navedeno na sajtu Evropskog prvenstva, jačanja ženskog liderstva u rukometu. 

Tako je, osim selektorki "crvenih" Maji Savić, priznanje uručeno i Sandri Fernandeš (POrtugal), Žanet Nilsen (Norveška) i Vesni Miletić (Hrvatska).

Takođe, istaknuto je i da će EHF novčano nagraditi rukometne saveze zemalja iz kojih dolaze nagrađene selektorke. (RTCG)