41 škola dobila dojavu o postavljenoj bombi, policija traga za osobom koja je poslala mejlove
Foto: Screenshot

Zbog panike obustavljena nastava u svim školama

41 škola dobila dojavu o postavljenoj bombi, policija traga za osobom koja je poslala mejlove

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku da se danas prekine nastava u svim školama u Crnoj Gori zbog prijetećih anonimnih poruka, koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obaviješteno je da je 41 osnovna škola u Crnoj Gori dobila dojavu o postavljenoj bombi, ali je zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim školama u zemlji, kazao je portparol Ministarstva Bojan Knežević, prenosi TVCG.

 V.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dragan Gorović saopštio je da dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je riječ o lažnim dojavama, ali da će sačekati dok ne pregledaju sve objekte.

Policija već traga za osobom koja je poslala mejlove. Za sada je utvrđeno da u rožajskim školama nema eksplozivnih naprava, a ni u zgradi Prijestonice, ni cetinjskim školama, saopštio je Portalu RTCG portparol Prijestonice Ivan Banović.

“S obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti na sprovođenju bezbjednosnih mjera eliminisale opasnost po učenike i nastavno osoblje, nema prostora za stvaranje panike. Dalje istraživanje  pokazaće da li se radi o lažnim dojavama. U ovom trenutku čini se da prijetnje nijesu realne. To nas, međutim ne upućuje na manje ozbiljan pristup slučaju. U svakom slučaju radi se o ozbiljno krivičnom djelu, a aktivnosti policije su već usmjerene na istraživanje porijekla prijetnji”, kazao je v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dragan Gorović.

Bombe su dojavljene u Podgorici, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, Mojkovcu...

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, i u barskim osnovnim školama "Blažo Jokov Orlandić“, "Anto Đedović", "Jugoslavija", "Meksiko", dok je u Sutomoru evakuisana OŠ "Kekec".

U Beranama su evakuisane dvije osnovne škole u gradu "Vuk Karadžić" i "Radomir Mitrović".

U Mojkovcu su evakisane dvije škole u gradu i to OŠ "Aleksa Đilas Bećo" i srednja škola "Vuksan Đukić".

Portparol Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da je zbog panike koja je nastavljena Ministarstvo donijelo odluku da za danas obustavi nastavu u svim školama u Crnoj Gori.

"Ministarstvo prosvjete ima informaciju da je 41 škola dobila dojavu o bombi i samo  u tim školama obustavljena je nastava. U kontaktu smo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od kog čekamo procjenu situacije i nakon toga ćemo se oglasiti”, kazao je Knežević. 

5407068viberslika20220427082336419ff

Foto: Privatna arhiva

Iz Centra bezbjednosti Berane je rečeno da su evakuisane osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

“Postupamo u skladu sa protokolom i preduzimamo sve mjere i radnje” poručili su iz UP-a.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obije škole na Cetinju "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš".

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Djeca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje.

Dojava o bombi je stigla i za nekoliko seoskih i gradsku osnovnu školu "Risto Manojlović" u Kolašinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.