Kim Džong Un nastavlja da razvija nuklearno naoružanje
Foto: Reuters

Kim Džong Un nastavlja da razvija nuklearno naoružanje

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un objavio je da namjerava da "osnaži i razvije" nuklearno naoružanje svoje zemlje, javili su sjevernokorejski državni mediji.

"Nastavićemo da preduzimamo korake za jačanje i razvoj nuklearnih sposobnosti naše zemlje ubrzanim tempom“, rekao je Kim Džong Un tokom govora na vojnoj paradi u Pjongjangu.

Agencija KCNA je javila da je sjevernokorejski lider održao govor na Trgu Kim Il Sung povodom 90. godišnjice Korejske narodne armije. On je rekao da je nuklearno oružje "simbol nacionalne moći“ i da ga treba diversifikovati.

165095450520220426T054449Z618101111RC2SUT9OEV4JRTRMADP3NORTHKOREAMILITARYANNIVERSARY1024x683

Foto: Reuters

"S obzirom na turbulentan politički i vojni kontekst i razne krize koje dolaze… mi ćemo dodatno povećati naše snage najbržim mogućim tempom“, dodao je lider Sjeverne Koreje.

Kazao je da iako nuklearno oružje Sjeverne Koreje prvenstveno služi da odvraća, ono bi moglo da bude raspoređeno u slučaju da su "fundamentalni interesi" Sjeverne Koreje ugroženi.

Novinska agencija KCNA je javila da je balistička interkontinentalna raketa Hvasong-17, za koju Sjeverna Koreja tvrdi da je uspješno testirala 24. marta, bila prikazana na paradi.

"Gledaoci su radosno uzvikivali, veoma uzbuđeni što vide džinovsku interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17 koja se vinula u nebo 24. marta da bi svijetu demonstrirala apsolutnu moć Sjeverne Koreje", navodi KCNA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.