Incident na Cetinju nakon okupljanja u Vladičinoj bašti
Foto: Screenshot

Incident na Cetinju nakon okupljanja u Vladičinoj bašti

Danas je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve pokušalo "izazvati incident na Cetinju" prema pisanju portala Antena M.

Prema pisanju ovog portala oni su danas u Vladičinoj bašti, ispred Cetinjskoga manastira poveli kolo i pjevali srpske pjesme ne bi li isprovocirali građane Cetinja.

Zahvaljujući prisebnosti Cetinjana koji nijesu nasjeli na provokacije spriječen je veći incident kada je grupa revoltiranih mladića upozorila okupljene da to ne rade, nakon čega su se oni povukli.

Sagovornik Antene M koji želi da ostane anoniman ističe kako su kolo predvodile monahinje i popovi te da je bila jasna namjera da se provociraju građani Cetinja.

Prema njegovim riječima, nekoliko vjernika Srpske pravoslavne crkve nasrnulo je na jednu od prolaznica koja je nosila majicu s crnogorskim obilježjima, na što ih je podstrekavao jedan od okupljenih.

Ovo nije prvi put da sveštenstvo pokušava izazvati nemire u Prijestonici, a sagovornici Antene M revoltirano kažu da ovo više neće tolerisati.

Poslije ovoga događaja u policiji je prijavljeno da je jedan od autobusa s kojima su učesnici "srpskog kola" došli na Cetinje, kamenovan prilikom izlaska iz grada.

Kako je portalu Pobjeda nezavnično saopšteno iz Uprave policije, vozač je prijavio da mu je nepoznata osoba tom prilikom oštetila prednje vjetrobransko staklo.

Policija je obavila uviđaj i obavijestila tužioca o ovom događaju.

Iako kruži informacija u medijima da je spomenuti autobus prevozio turiste, više čitalaca Antene M poslalo je video zapis njihovog današnjeg provoda u Vladičinoj bašti, uz tvrdnje da su "turisti" zapravo nikšićki učenici. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.