Generalni sekretar UN-a se sastaje sa Putinom u utorak
Antonio Gutereš

Generalni sekretar UN-a se sastaje sa Putinom u utorak

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš na putu je za Moskvu, gdje će se sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u utorak, rekao je zamjenik Guterešovog portparola.

Gutereš će imati i radni sastanak i ručak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.

Generalni sekretar UN treba da otputuje u Kijev gdje će se sastati sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom u četvrtak.

"Važno je da generalni sekretar može da priča sa rukovodstvima obije strane i da vidi koji napredak može biti ostvaren. Konačni cilj je da se zaustave borbe i pronađu načini da se poboljša situacija za ljude u Ukrajini, da se smanji prijetnja po njih i obezbijedi humanitarna pomoć", rekao je zamjenik portparola, Farhan Hak.

Dodao je da Gutereš nije razgovarao sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom o predstojećoj posjeti, ali da jeste govorio sa drugim visokim zvaničnicima SAD.

Hak je odbio da detaljno govori o predlozima koje će Gutereš iznijeti na sastancima u Moskvi i Kijevu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.