Zaharova optužuje vlasti u Hrvatskoj da su odbile da organizuju let za ruske diplomate: Ovo neće bez primjerenog odgovora
Marija Zaharova

Zaharova optužuje vlasti u Hrvatskoj da su odbile da organizuju let za ruske diplomate: Ovo neće bez primjerenog odgovora

Vlasti u Hrvatskoj odbile su da organizuju let za ruske diplomate kojima je naređeno da napuste zemlju, kazala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Vlada Republike Hrvatske nastavlja da razvija antirusku liniju, istrajno i sistematski uništava bilateralne odnose, bukvalno se upuštajući u spletke”, stoji saopštenju Zaharove, a prenosi agencija RIA novosti. Odluku hrvatskih vlasti nazvala je manifestacijom militantne rusofobije.

“Službeni Zagreb je došao do tačke da nam je na nediplomatski način, kršeći pristojnost i standarde međunarodne komunikacije, uskratio humanitarni let kako bismo evakuisali veliku grupu zaposlenih Ambasade Rusije u Hrvatskoj s porodicama, uključujući malu djecu”, istakla je Zaharova.

“Takav nehumani i krajnje podrugljiv odnos prema našim sugrađanima neće proći bez primjerenog odgovora”, dodala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Podsjetimo, iz Hrvatske je protjerano 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja. Rok za napuštanje Hrvatske je 25. april. Hrvatska se time pridružila nizu evropskih zemalja koje su učinile isto zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.