Vagoni sa vojnom opremom Britanije i Francuske prošli kroz Hrvatsku

Vagoni sa vojnom opremom Britanije i Francuske prošli kroz Hrvatsku

Kroz Osijek je u subotu prošao voz koji je prevozio vojnu opremu i džipove, a u Ministarstvu odbrane Hrvatske kažu da je riječ o tranzitu vojne opreme kroz Hrvatsku, koji je regulisan Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

Ministarstvo odbrane je objasnilo da je juče na graničnom prelazu Beli Manastir u Hrvatsku ušao željeznički voz sa opremom Oružanih snaga Velike Britanije.

„Oni su napustili teritoriju Republike Hrvatske na graničnom prelazu Tovarnik. Na istoj trasi vagoni sa opremom Oružanih snaga Francuske danas su prošli kroz teritoriju Republike Hrvatske“, saopšteno je iz Ministarstva obrane u odgovoru Hini na upit, prenosi N1.

„Radi se o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulisani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO“, saopštili su.

Lokalni portal SiB.hr objavio je snimak na kojem se vidi kako se kroz Osijek vozom prevozi brojna vojna oprema. U prvom dijelu kompozicije bili su uglavnom vojni džipovi, dok je u drugom dijelu voza oprema bila prekrivena ciradom, pa se ne može reći o čemu se radi.

„Snimak koji je poslao čitalac snimljen je juče u Trpimirovoj ulici, a kompozicija se kretala iz pravca Baranje“, navedeno je.

Ovo nije prvi takav konvoj sa vojnom opremom, ali u SiB kažu da je kod građana stvorio "izvjesnu nervozu" zbog trenutka kada se dešava, a u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.