Eskobar i Donfrid u Podgorici 29. aprila
Gabrijel Eskobar

U zvaničnoj posjeti

Eskobar i Donfrid u Podgorici 29. aprila

Specijani predstavnik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar dolazi u Crnu Goru 29. aprila, kao dio tima koji će u zvaničnoj posjeti pratiti pomoćnicu državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i euroazijske poslove Karen Donfrid.

“Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Gabriel Eskobar na sastancima u regionu pratiće pomoćnicu državnog sekretara”, izjavio je za Tanjug portparol Stejt departmenta.

Donfrid i Eskobar će u Podgoricu prenijeti podršku SAD-a crnogorskim zvaničnicima te potrebu da se ubrza rad na pristupanju EU i jačanju članstva u NATO-u, podrške zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

U najavi Stejt departmenta navode da će Donfrid  otputovati u Crnu Goru 29. aprila, gdje će istaći podršku SAD i potrebu za ubrzavanjem rada na evroatlantskom putu Crne Gore i pristupanju EU, jačanju članstva u NATO-u i podršci zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

“Ona će se zahvaliti i Crnoj Gori što se pridružila sankcijama EU Rusiji u znak podrške Ukrajini, pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći, kao i što je zatvorila vazdušni prostor za ruske letjlice”, ističe se u najavi.

Donfried i Eskobar razgovaraće sa zvaničnicima Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore.

Oni su danas doputovali u Prištinu, a sjutra će boraviti u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.