Britanski marketi ograničavaju kupovinu jestivog ulja
ilustracija

Posljedica agresije Rusije na Ukrajinu

Britanski marketi ograničavaju kupovinu jestivog ulja

Pojedini marketi širom Velike Britanije su ograničili kupovinu ulja, a što je posljedica agresije Rusije na Ukrajinu.

Velika Britanija veću količinu ulja uvozi iz Ukrajine, a ograničena je i kupovina maslinovog i repičinog ulja. Iz lanca trgovina Tesco saopštili su da je kod njih moguće maksimalno kupiti tri boce ulja, dok je u lancima Waitrose i Morrisons moguće kupiti maksimalno dvije boce.

Trgovci nastoje ovom odlukom osigurati da ulje bude svima dostupno. Iz marketa Sainsbury's su objavili da ne planiraju uvoditi ograničenja, a na ograničenja se još nisu odlučili u Asdai.

U Konzorciju britanskih maloprodajnih trgovina tvrde da su ograničenja bila nužna. Uvjeravaju da samo tako mogu osigurati da svi mogu kupiti ulje.

Cijena ulja u Velikoj Britaniji je viša za sedam posto, prenosi Sky News.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.