Tito je volio Jovanku a Sofija Loren je voljela njega

Tito je volio Jovanku a Sofija Loren je voljela njega

Josip Broz Tito važio je za jednog od najuticajnih ličnosti jednog perioda. Mnoge slavne ličnosti iz različitih sfera umjetnosti željele su da budu dio njegovog društva, dio njegove pažnje. Tako je i italijanska glumica Sofija Loren bila dio njegove priče, a neki čak tvrde i da je imala aferu sa Titom.

Nenad Vuković, koji je prije nekoliko godina otkupio Titove vinograde, podijelio je jednom prilikom za domaće medije priču o susretu između Tita i Sofije Loren.

"Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovdje u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je voljela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa", rekao je Vuković za "Kurir", a njegove riječi potvdio je i Dragan O, koji je svojevremeno služio Titu.

"Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsjednika. Sjećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelijepa, svi su se okretali za njom. On je volijo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procijenite sami", rekao je Dragan.

1005x635

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, drugačije je vidjela odnos Tita i Sofije - on je više bio prijateljski nego ljubavni.

Navodno je glumica provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu "Jadranka" stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom. Redovno se čula sa suprugom i bila vrlo posvećena njezi svog tijela, čak i na odmoru.

"Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvijek je okretala profil koji je bio ljepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako voljela da kuva ", prisjetila se Nada Budisavljević.

Ona je otkrila da je Sofija pravila testeninu s paradajzom, dok je Tito za glumicu mijesio zagorske štrukle s jabukama.

"Lično je razvijao tijesto na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mijesio i pekao", ispričala je Jovankina sestra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.