Zdravko Krivokapić

Krivokapić pozvao

"SDT hitno da reaguje po prijavi protiv 46 poslanika zbog sumnje da su neovlašćeno zakazali sjednicu"

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje po službenoj dužnosti, kao i po krivičnoj prijavi protiv 46 poslanika crnogorskog parlamenta ranije podnijete, zbog sumnje da su neovlašćeno zakazali sjednicu redovnog, proljećnjeg zasijedanja Skupštine 28. aprila na Cetinju.

Krivokapić u Tviter objavi ističe, da bez odobrenja vršioca dužnosti predsjednika Skupštine ili drugog lica nadležnog prema Poslovniku Skupštine i Ustavu CG, organizovali su kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih djela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja, te krivičnih djela protiv državnih organa i Ustavnog poretka Crne Gore, a zbog nemjerljive štete koja može nastati po državu i građane CG.

"Imajući u vidu da ne postoji ni jedan pravni osnov zakazivanja sjednice na način kako je to u ovom slučaju urađeno, neophodno je da specijalni državni tužilac preduzme radnje iz svoje nadležnosti da utvrdi da li postoji osnov za krivično gonjenje. Čini se da smo ovih dana svjedoci nasilnog formiranja Vlade, kršenja Poslovnika Skupštine, Zakona i Ustava i takvo samovlašće mora biti zaustavljeno kroz pravni sistem", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Pozivam specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje po službenoj dužnosti kao i po krivičnoj prijavi protiv 46 poslanika crnogorskog parlamenta ranije podnijete zbog sumnje da su neovlašćenim zakazivanjem sjednice redovnog, proljećnjeg zasijedanja Skupštine 28.04. na CT …1/8

— Zdravko Krivokapić (@profKrivokapic) April 22, 2022

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.