Francuska: U nedjelju se održava drugi krug predsjedničkih izbora
Marin Le Pen i Emanuel Makron, Foto: Profimedia

Francuska: U nedjelju se održava drugi krug predsjedničkih izbora

U Francuskoj se u nedjelju održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojem će se nadmetati aktuelni predsjednik i lider Republike u pokretu Emanuel Makron i kandidatkinja desnice Marin Le Pen.

I dok Makron vjerovatno ima najveće šanse za reizbor u odnosu na svoje prethodnike, Le Penova se bori za svoju političku budućnost, jer bi poraz u trećem pohodu na Jelisejsku palatu izazvao promjene na čelu njene partije Nacionalno okupljanje.

Posljednje ankete javnog mnjenja, prognoziraju da će Makron pobijediti sa 57 odsto osvojenih glasova u odnosu na Le Pen koja bi mogla da dobije desetak procentnih poena manje. Margina pobjede ipak bila bi manja nego na izborima 2017. godine, ocjenjuje Politiko.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.