Zbog odluke Vlade Ulcinj i dalje bez planskih dokumenata,ugroženi brojni projekti i aktivnosti
Aleksandar Dabović, Foto: Mediabiro

Zbog odluke Vlade Ulcinj i dalje bez planskih dokumenata,ugroženi brojni projekti i aktivnosti

Još jedno ljeto Ulcinj dočekuje bez planskih dokumenata za pojedine djelove grada, posebno za Veliku plažu odnosno područja Donjeg Štoja, kaže predsjednik te Opštine, Aleksandar Dabović.

Podsjeća da je resorno ministarstvo, bez obrazloženja,  obustavilo izradu  lokalne studije lokacije područja Donji Štoj u oktobru prošle godine.

“To je dovelo do situacije da tamošnje stanovništvo, a na tom području ima preko 6000 objekata koji čekaju uklapanje u planski dokument, nije u mogućnosti da dalje unapređuje taj prostor”, ukazuje on. 

Kaže da dugo očekuje taj plan kako bi urbanizovali veliki dio prostora i ukazuje da se to , međutim, do danas nije dogodilo.  Dabović zato poziva nadležno ministarstvo i Vladu da pokrene izradu zaustavljenog plana za Štoj kako bi, objašnjava,  izbjegli rušenje objekata, zbog spore administracije. 

Podsjeća da je od oktobra  taj plan, međutim,  zaustavljen, te da  od tada nemaju  nikakvu povratnu informaciju o tome. Zato  apeluje na Vladu i resorno ministarstvo da se taj planski dokument vrati u proceduru i usvoji.

“Tako bi prije ljetnje sezone  mnogo toga mogli da dovedemo u red. Ubirali bi dosta prihoda od leglizacije, zaustavili bi neformalnu gradnju i imali viziju za napredak Štoja”, kaže Dabović i ističe da bi taj plan omogućio izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa do Ade Bojane i donio bi korist i na lokalnom i državnom nivou. U vezi sa tim navodi: 

 “Planiramo da na kraju tog bulevara  predvidimo most , odnosno spajanje sa susjednom Albanijom”, navodi Dabović.

Govoreći o izgradnji džamije u Štoju, koja je započeta pa prekinuta, Dabović kaže da do problema u vezi sa njenom izgradnjom  ne bi ni došlo da je plan bio donešen.

On ipak vjeruje da će se izrada plana pokrenut i da će u Ulcinju biti spremni za građevinsku sezonu od septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.