Kovačević najozbiljniji  kandidat za  predsjednika Nove srpske demokratije
Marko Kovačević

Kovačević najozbiljniji kandidat za predsjednika Nove srpske demokratije

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević najozbiljniji je kandidat za novog predsjednika Nove srpske demokratije ukoliko lider te partije Andrija Mandić odluči da se više ne kandiduje za tu funkciju.

 Kovačević je i prvi favorit srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji na čelu te prosrpske stranke u Crnoj Gori želi da vidi mlađu i vjerovatno kooperativniju ekipu, , saznaje Pobjeda..

Mandić se na čelu Nove srpske demokratije nalazi gotovo 20 godina imajući u vidu i period od 2003. do 2009. godine kada je bio na čelu Srpske narodne stranke i neprikosnoveni je lider te stranke.

Posljednji put je Mandić reizabran na čelo Nove 2017. godine na Skupštini te stranke. Nova skupština još nije zakazana pa se ušlo u zonu kršenja Statuta te partije, jer se predviđa da mandat predsjednika, ali i Skupštine kao najvećeg organa traje četiri godine.

Skupština Nove po Statutu bira i razrješava predsjednika i potpredsjdnike stranke.

Iz beogradskih krugova se, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, pojavila informacija da bi se Andrija Mandić mogao povući već do kraja godine i ustupiti mjesto Kovačeviću, ali ta informacija nije ni potvrđena ni demantovana.

Kovačević se svojom najavom o kampanji za ujedinjenje definitivno preporučio beogradskim krugovima oko predsjednika Srbije i otvoreno pokazao pretenzije da bude jedan od lidera Nove, a posljednja najava mu se poklapa sa stavovima ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ Aleksandra Rakovića i Aleksandra Vulina, koji otvoreno zagovaraju projekat o ,,ponovnom ujedinjenju svih Srba“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.