Novaku Đokoviću dozvoljeno da igra na Mastersu u Rimu
Novak Đoković

Novaku Đokoviću dozvoljeno da igra na Mastersu u Rimu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković moći će da učestvuje na Masters turniru u Rimu sljedećeg mjeseca, čak iako i dalje nije vakcinisan protiv korona virusa, izjavio je danas predsjednik Teniskog saveza Italije.

"Pravila u vezi sa učešćem igrača utvrđuju Vlada (Italije) i ATP", rekao je predsjednik Saveza Anđelo Binagi najavljujući turnir koji je na programu od 8. do 15. maja.

Binagi je nagovijestio da je o tom pitanju razgovarao sa Velentinom Vecali, podsekretarkom italijanske Vlade zaduženom za sport, koja je sjedela pored njega, prenosi Beta.

Sadašnja pravila za ulazak u Italiju zahtijevaju ili dokaz o vakcinaciji protiv Kovida-19, dokaz o preležanom virusu ili negativan test. Đoković je ranije rekao da je najmanje dva puta bio pozitivan na Kovid-19, posljednji put u decembru.

Đoković nije mogao da brani titulu na Australijan openu u januaru pošto je deportovan iz te zemlje, jer nije vakcinisan. Morao je, takođe, da preskoči turnire u Indijan Velsu i Majamiju, jer iz istog razloga nije mogao da putuje u SAD.

Srpski teniser se nedavno vratio na teren, ali je na startu turnira u Monte Karlu poražen od Alehandra Davidoviča Fokine. Đoković, osvajač 20 grend slem titula upravo nastupa na Srbija openu u Beogradu.

U prošlogodišnjem finalu mastersa u Rimu, izgubio je od Španca Rafaela Nadala.

Poslije dvije godine tokom kojih je turnir u Rimu održavan sa smanjenim kapacitetom gledališta, na ovogodišnjem će biti dozvoljene pune tribine Foro Italika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.