Rusima i Bjelorusima neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu
Medvedev

Treći grend slem u sezoni počinje 27. juna

Rusima i Bjelorusima neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu

Teniserima iz Rusije i Bjelorusije ove godine neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, saopštili su danas organizatori tog grend slem turnira.

"U okolnostima takve neopravdane vojne agresije bez presjedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od nastupa ruskih ili bjeloruskih igrača. Zbog toga je naša namjera, uz duboko žaljenje, da odbijemo prijave ruskih i bjeloruskih igrača za Vimbldon", navodi se u saopštenju Ol Ingland kluba.

Među igračima koji su pogođeni ovom odlukom su aktuelni šampion Otvorenog prvenstva SAD i drugi teniser svijeta Danil Medvedev, zatim Andrej Rubljov, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka...

Treći grend slem u sezoni počinje 27. juna i to će biti prvi turnir sa kojeg su igračima iz Rusije i Bjelorusije poručili da nisu dobrodošli, prenosi Beta.

Ruskim sportistima zabranjeno je da se takmiče u brojnim sportovima nakon invazije njihove zemlje na Ukrajinu. Bjelorusija je pomogla Rusiji u tom ratu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.