Kremlj: Teniseri ne smiju biti taoci neprijateljskih politika prema našoj zemlji
Kremlj

Kremlj: Teniseri ne smiju biti taoci neprijateljskih politika prema našoj zemlji

Ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama će biti zabranjeno da se takmiče na Vimbldonu ove godine od 27. juna, a ova odluka je političke prirode zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Vimbldon je prvi turnir koji je odlučio da zabrani učešće sportistima na teniskom turu, dok su ATP i WTA samo donijeli odluke da ne mogu da nastupaju pod zastavama svojih zemalja, ali da mogu da se takmiče.

Ipak, iako odluka i dalje nije zvanična, prenio ju je "Njujork Tajms", što joj je dalo potpuni legitimitet. Potpisao ju je čuveni teniski novinar Kristofer Kleri, što govori da je sasvim izvjesno da će uskoro biti i zvanično saopštenja.

Ipak, vrlo brzo je stigla i reakcija iz Rusije.

"Samo takmičenje će trpjeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svijetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svjetske rang liste, sama takmičenja će pretrpjeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji", bila je poruka Vlade Rusije koju je prenio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.