Pele ponovo u bolnici zbog liječenja raka debelog crijeva
Pele

Pele ponovo u bolnici zbog liječenja raka debelog crijeva

Legendarni brazilski fudbaler Pele od ponedeljka je u bolnici u Sao Paolu u okviru liječenja raka debelog crijeva, koji je otkriven u septembru prošle godine, saopštila je lokalna bolnica.

Zdravstveno stanje 81-godišnjeg bivšeg fudbalera je "dobro i stabilno i očekuje se da će narednih dana napustiti bolnicu“, navodi se u saopštenju bolnice Albert Ajnštajn.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, mora da posjećuje kliniku najmanje jednom mjesečno, kako bi prošao testove i nastavio hemoterapiju zbog tumora debelog crijeva.

Jedini igrač koji je osvojio titule na tri Svjetska prvenstva (1958, 1962. i 1970.), bio je hospitalizovan na dvije nedelje u februaru, zbog infekcije urinarnog trakta. Prije nego što mu je dijagnostikovan tumor debelog crijeva, tokom 2019. godine bio je smiješten u bolnicu u Parizu, a zatim je prebačen u Sao Paolu zbog kamena u bubregu, koji je potom izvađen.

Legendarni igrač je 2014. godine bio na intezivnoj njezi zbog infekcije urinarnog trakta, a zatim je morao da se podvrgne dijalizi lijevog bubrega, pošto mu je 70-ih godina prošlog vijeka odstranjen desni bubreg posle povrede.

Tokom svojih posljednjih javnih nastupa kretao se pomoću hodalice, zbog problema sa kukovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.