Ukrajinski komandant: Snage u
Foto: Screenshot

"Molimo svjetske lidere da nas izvuku i dovedu do teritorija trećih država"

Ukrajinski komandant: Snage u "Azovstalu" broje svoje posljednje dane, ako ne i sate

Komandant ukrajinskih marinaca koji se bore u Marijupolju Sergej Volina kaže da su njegove snage suočene "sa svojim poslednjim danima, ako ne i satima". Apeluje da im se omogući izvlačenje iz opkoljene fabrike "Azovstal".

Komandant ukrajinske 36. specijalne brigade, čiji se pripadnici nalaze u opkoljenoj fabrici, u video-poruci objavljenoj na Fejsbuku naveo je da su ruske snage značajno nadmoćnije.

"Vjerovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati. Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan. Apelujemo i molimo sve svjetske lidere da nam pomognu. Tražimo od njih da organizuju izvlačenje i odvedu nas na teritoriju treće države", saopštio je Volina.

Tvrdi da Rusi imaju prednost u vazduhu, u artiljeriji, u svojim snagama na kopnu, u opremi i tenkovima.

"Mi držimo samo jedan objekat, gdje pored pripadnika vojske ima i civila koji su žrtve u ovom ratu", naglasio je ukrajinski komandant.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.