SNP bi u novoj vladi trebalo da ima šest ministara, a ovo su kandidati
Foto:RTCG

Glavni odbor

SNP bi u novoj vladi trebalo da ima šest ministara, a ovo su kandidati

Glavni odbor SNP-a prihvatio je danas da ta stranka bude dio manjinske vlade u kojoj će biti i SDP. Za takve odluke glasala su 103 člana GO SNP-A, 20 je bilo protiv, dok pet članova nije glasalo. Kako saznaje RTCG, SNP bi u novoj vladi trebalo da ima šest ministara, od kojih bi dvojica bili i potpredsjednici Vlade.

RTCG saznaje da je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kandidat za vicepremijera i ministra poljoprivrede u novoj vladi.

Sadašnji direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić preuzeće ministarstvo zdravlja, a i on je kandidat za vicepremijera. Advokat Marko Kovač ispred SNP-a trebao da bude ministar pravde, dok bi Miomir Vojinović trebalo da obavlja funkciju ministra prosvjete.

Kandidat za ministra sporta je Vasilije Lalošević, dok bi Aleksandar Damjanović trebao da obavlja funkciju ministra finansija.

SNP-u je  prihvatljivo i da bude potpisan sporazum o političkim principima, kao osnova za vršenje vlasti. 

Funkcioner SNP-a Darko Stojanović, nakon sjednice GO SNP-a,  kazao je novinarima da je partija pokazala demokratski kapacitet i ozbiljnost stranke koja već 24 godine djeluje u Crnoj Gori. 

On je naveo i da je bilo riječi o kandidatima za ministre u budućoj vladi, ali i funkciji predsjednika Skupštine. O imenima nije želio da govori, jer će kako je dodao, mandatar predstaviti sastav vlade.

"SNP će predložiti najbolje i najozbiljnije ljude, koji su dugo u politici", poručio je Stojanović.

On nije precizirao kada će Skupštini biti upućena inicijativa za izbor nove vlade. 

"Mislim da će se to brzo desiti u narednim danima i očekujem da ćemo nakon vaskršnjih praznika imati vjerovatno zasijedanje Skupštine i formiranje nove vlade", naveo je Stojanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.