Pavićević: Svi koji ne budu djelovali za opšte dobro i korist Crne Gore ispašće iz igre
Pavićević

Pavićević: Svi koji ne budu djelovali za opšte dobro i korist Crne Gore ispašće iz igre

Trenutna politička situacija bi, valjda, trebalo da oglasi kraj jednog vrlo teškog, mučnog i konfuznog perioda u traženju najboljih političkih rješenja. Ako me pitate kako smo došli u takvu situaciju, rekao bih vam da odgovor vrijedi milion eura. Bilo je tu raznih uzroka. Od želje da se bude brz i ekspeditivan, pa se ispadne trapav i nespretan, do plemenitih ideja i ponuda, a veoma jeftinih i politikantsko-profiterskih reakcija i odgovora. Od želje da se počne iz početka, a u stvari se počne od kraja, rata u Ukrajini, ali i drugih razloga, kazao je u razgovoru za "Dan" predstavnik Grupe građana Civis i poslanik koalicije "Crno na bijelo" Srđan Pavićević.

Prema njegovom mišljenju, ideja o otvaranju dijaloga i saradnje kao suštinski koncept ove nove vlade je preživjela.

"To je bila vodilja i imperativ. Ucjene, nadahnuta kombinatorika starih političkih prevejanaca, trgovina sujetama i jeftinim političkim interesima – sve je to, valjda, iza nas. Ustupci su se morali tražiti na svakoj strani i mislim da je mandatar skoro pa sve postigao. Mnogi su očekivali više, ali mislim da su dobili taman onoliko koliko je potrebno da se demonstrira dobra volja, sposobnost i želja da se sjedne za isti sto i otpočne djelanje za opšte dobro i na korist Crne Gore, a ne partija, ličnog interesa i karijera. Svi oni koji to ne budu mogli ispašće iz igre, ili će direktno i jasno ugroziti najširi društveni intetes koji se zove Crna Gora",  navodi Pavićević.

Kako je dodao, ono što se nije moglo zamisliti u protekle 32 godine i u prethodnim vladama ponuđeno je kao ulaznica u ovu igru.

"To su tolerantnost, uvažavanje i poštovanje svih naših različitosti i dostojanstva, ispružena ruka svima... Ko je tu, tu je. Ko nije – doći će, jer ovo je naš zajednički put i cilj da napravimo modernu, evropsku, pomirenu, uravnoteženu, građansku Crnu Goru, dovoljnu i komfornu za sve nas, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Slobodne i autonomne institucije, pravda, ekonomsko dobrostanje, zdravlje, bez kriminala i korupcije, eto tako malo, a tako puno", rekao je Pavićević za Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.