Crnogorski rukometaši savladali Grčku; Simić: Zasluženo idemo na SP, Vujović: Ovo je i pobjeda navijača

Crnogorski rukometaši savladali Grčku; Simić: Zasluženo idemo na SP, Vujović: Ovo je i pobjeda navijača

Rukometaši Crne Gore izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj pošto su u revanš meču baraža savladali Grčku sa 33:25 (16:12) i nadnoknadili minus iz prvog meča koji su izgubili sa 23:25.

Grčka je prvi duel dobila 25:23.

Crna Gora će u Poljskoj i Švedskoj drugi put nastupiti na šampionatu svijete, nakon 2013. godine i debija na šampionatu u Španiji.

Crna Gora je u ambijentu, kakav se ne pamti u dvorani Morača, nadigrala rivala i predvođena i večeras odličnim Nebojšom Simićem upisala veliki trijumf.

Simić je svojim odbrana i slavljem dizao publiku na noge i bacao u trans.

"To će biti moja dalja karijera, dolaziću da vodim navijače na utakmice", našalio je Simić nakon meča u izjavi za TVCG.

Crnogorski rukometaši tokom cijelog meča bili su u vođstvu, ali su u finišu definitivno slomili otpor gostiju.

"Pokušali smo dugo da ih slomimo, ali bili su prgavi. Oni su kao i mi fanatični, nije lako njih prepasti i zadviti, navikli su na ovakve utakmice. Igrali smo borbeno do kraja, i zasluženo idemo na SP", poručio je Simić.

Desni bek Grčke se raspucao na početku, ali je Simić kasnije našao lijek za njegove šuteve.

"Teško je braniti protiv igrača koji su ti nepoznati, ali uvijek kad je u Crnoj Gori ovakva atmosfera, nešto ključa iz mene. Ovo je nezaboravno da je ovako grmjelo i da se ovako čulo", poručio je Simić i dodao da su mukotrpnim radom zaslužili plasman na SP.

Selektor Zoran Roganović zahvalio je navijačima u "Morači" na fantastičnom navijanju tokom meča sa Grčkom.

"Utakmica je bila jako teška. Grčka se pokazala kao kvalitetan protivnik, koji je odigrao jako, pokušao da kontroliše rezultat, međutim, sa ovakvom podrškom nemoguće je izgubiti", kazao je Roganović za TVCG.

Branko Vujović odigrao je još jednu sjajnu partiju.

"Kada postignemo gol iz neke teško situacije, cijela ekipa dobije na samopouzdanju. Ja ovo prvi put doživljavam, igrao sam u mnogim dvoranama, ali prvi put da vidim ovakvu atmosferu i mislim da je ovo pobjeda navijača", kazao je Vujović.

U finišu meča i mlađi igrači su dobili svoje minute.

"Ovo je velika stvar za sve mlkade igrače. Nije bilo lako igrati u ovakvoj dvorani jer pritisak je bio i na nama ali sigurno da je dobra stvar za budućnost našeg rukometa da mlađi igrači dobiju šansu u ovakvim mečevima", reako je Branko.

Šta može Crna Gora na SP?

"Stvarno vjerujem u nas. Mislim da će mlađi igrači, kao što su Čepić, Bakić i ostali, dobiti na samopouzdanju i iskustvu", naveo je on

Krilo Miloš Vujović je zahvalio publici na sjajnoj podršci.

"Ovaj osjećaj i ambijent se pamti do kraja života. Oni su došli sa prednošću od dva gola i sigurno da je neka pozitivna energija bila na njihovoj strani. Međutim, nismo htjeli da prokockamo SP, znali smo koliko to ima svoju težinu i dali smo maksimum. Oni sigurno nisu očekivali ovoliko navijača , ali ovo je naša snaga", kazao je Miloš nakon meča.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.