Krivokapić: Na sceni demokratska kriza i politička korupcija, sve u rukama Đukanovića
Zdravko Krivokapić, Foto:TVCG

"DF ne želi promjene, nego zamjene"

Krivokapić: Na sceni demokratska kriza i politička korupcija, sve u rukama Đukanovića

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao je da se u projektu manjinske vlade radi o demokratskoj krizi i političkoj korupciji kojom bi se i tužilaštvo trebalo baviti, jer je izborna volja građana drastično promijenjena. Problematično je što je opet sve u rukama Mila Đukanovića, a kako kaže, otklon od DF-a je napravio, jer je vidio da ne žele promjene, nego zamjene.

Krivokapić je gostujuću u emiciji TVCG "Okvir" saopštio da  formiranje manjinske vlade traje evo dva i po mjeseca i nikako da se završi do kraja.

"Radi se o jednoj demokratskoj krizi, jer je izborana volja građana od 30. avgusta 2020. drastično promijenjena. Druga karakteristika ovog procesa je da imate potpisan memorandum ali ni on sada nije više mjera povezivanja, nego određene stranke koje diktiraju uticaj, a to je SDP u ovom trenutku. Ako i bude formirana sve konce u rukama drži DPS", naglašava Krivokapić.

On ocjenjuje da kada sve dođe u ruke jednog gospodara koji je imao trideset godina da na slične načine rješava političke probleme, nije dobro, te da se zanemaruje činjenica da smo imali političku korupciju koja je bila pojedinačna, ali kasnije i partijska, kada je Pozitivna prišla DPS-u, a sada je na sceni još jedna, ovog puta prodaja na rate.

"Prvu ratu je uzela Pozitivna, a drugu zdravo tkivo Pozitivne koje je prešlo u URA-u. To je zanimljivo i mislim da bi državno tužilašto trebalo da vidi da li se tu radi o političkoj korupciji. Ovo je politička lakrdija i karambol gdje se svi sudionici samo bavi foteljama", ističe Krivokapić.

Kada je u pitanju SNP, Krivokapić navodi da je na sceni princip dosljedna nedosljednost. Dodaje da ne vidi potrebu za novim sjednicama Glavog odbora te stranke, ako je prije mjesec taj GO donio neke zaključke.

"Od početka imamo priču o magičnom broju 49, koji treba da razriješi prije svega probleme u pravosuđu, ali zašto se ne dođe do tog broja. Imamo lutajuću većinu od 44 do 49, a na kraju neće biti ni 41. Zašto da građani budu taoci toga što političari ne mogu da se dogovore. Najbolje rješenje su izbori, neka bude ne 49, nego 55 i više i time će Crna Gora biti stabilna", poručuje Krivokapić.

Istakao je da se apsolutno ne osjeća krivim što Temelji ugovor sa SPC nije potpisan. Kako je podsjetio 21. jula je Temeljni ugovor usaglašen ne samo u okviru vlade CG, nego i sa predstavnicima Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko primorske.

"Ko je kriv neka se prepozna, to su politički subjekti, analitičari i dio episkopa. Ja sam izgleda nedostojan da potpišem taj ugovor, a Dritan Abazović je za taj posao bolji. Što se tiče predsjednika Srbije Aleksandra Vučića on voli sve da kontroliše, ali ovoga puta to nije bilo pod njegovom kontrolom, pa sam iz tamošnjih medija dobijao razne etikete, između ostalog, da sam izdajnik srpskog naroda i SPC", objašnjava Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.