Milović: Pitanje izručenja Marovića je loša poruka po pravosudne sisteme
Rajzing Rajnke i Andre Milović /Foto: Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

Ambasada SAD podržava CG u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Milović: Pitanje izručenja Marovića je loša poruka po pravosudne sisteme

Sjedinjene Američke Države (SAD) očekuju od zemalja regiona da sarađuju u borbi protiv korupcije, rekla je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

 Rajzing Rajnke je kako se navodi, to poručila u razgovoru sa državnim sekretarom u tom Vladinom resoru Andrejem Milovićem.

“Opisujući korupciju kao virus koji može da inficira svaki sistem, Rajnke je istakla da SAD očekuju od zemalja regiona da sarađuju kada je u pitanju borba protiv korupcije”,stoji u saopštenju.

Ona  je ponovo naglasila posvećenost i podršku SAD-a Crnoj Gori u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Rajzing Rajnke je, naglašavajući značaj reforme pravosuđa, navela kako je uvjerena da je Crna Gora sposobna da izgradi društvo koje je zasnovano na vladavini prava i demokratskim vrijednostima.

"Svaki zaposleni u pravosuđu ima posebnu odgovornost i obavezu da doprinese uspješnosti ovog procesa“, saopštila je Rajzing Rajnke.

„Prvi korak koji sam napravio u svojstvu državnog sekretara bilo je ponovno upućivanje urgencije Ministarstvu pravde Republike Srbije za izručenje Svetozara Marovića“, kazao je državni sekretar.

Dodaje da  Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore nema drugih otvorenih pitanja sa Ministarstvom pravde Republike Srbije, osim navedenog.

„Pitanje izručenja Svetozara Marovića je loša poruka po pravosudne sisteme obje države“ poručio je Milović i naglasio da svi moraju biti privedeni pravdi, s obzirom na to da je korupcija na visokom nivou jedan od ključnih problema državnog sistema Crne Gore.

On je ocijenio da nedavna reforma Državnog tužilaštva već pokazuje rezultate, dodajući da su već preduzeti institucionalni koraci za formiranje Specijalnog suda u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.