Na post-kovid rehabilitaciji u Igalu do sada bilo 500 pacijenata
Institut Simo Milošević, Igalo

"Ukupan broj prijavljenih je oko 800"

Na post-kovid rehabilitaciji u Igalu do sada bilo 500 pacijenata

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Anka Vukićević saopštila je da vlada veliko interesovanje pacijenata za post-kovid rehabilitaciju u Institutu Simo Milošević u Igalu.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštila da je za mjesec i po obrađeno 500 pacijenata koji su dobili terapiju u trajanju od 12 dana.

"U ponedjeljak na rehabilitaciju kreće nova grupa od 120 pacijenata. Ukupan broj prijavljenih je oko 800. A za sedam dana se javilo već 140 pacijenata", rekla je Vukićević.

Namjera im je da se program učini što dostupniji pacijentima, te pojašnjava da se prijave mogu slati Mnistarstvu zdravlja ili Institutu.

Program će biti realizovan do kraja godine, a opredijeljeno je oko milion eura. Plan je da programom bude obuhvaćeno oko 2.000 pacijenata.

"Pacijenti u Igalu borave 12 dana, od čega je 10 terapijskih", pojasnila je Vukićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.