Knežević: Manjinska vlada neće doprinijeti stabilizaciji, vanredni izbori jedino rješenje
Milan Knežević, Foto: screenshot/TVCG

Crna Gora se nalazi u lavirintu

Knežević: Manjinska vlada neće doprinijeti stabilizaciji, vanredni izbori jedino rješenje

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ističe da se Crna Gora nalazi u jednom lavirintu, institucionalnom ludilu, balkanskoj krčmi u kojoj će na kraju doći do tuče.

On je u emisiji "Argumenti" na RTCG, kazao da je sve blokirano zbog kombinatorike i kalkulacija političkih subjekata, a sve i da dođe do dogovora, i formiranja manjinske vlade, to neće doprinijeti stabilizaciji političkih prilika u Crnoj Gori. Jedino rješnje je da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Manjinske vlade koja je najavljena da će biti sastavljena do kraja februara, još nema, a kako je kazao, ne očekuje i ako se formira da će ta vlada da stabilizuje političke prilike, jer je koncipirana na izdaji izborne volje od 30. avgusta.

"To mora da odobri Milo Đukanović, što je neprihvatljivo i izdaja izborne volje od 30. avgusta. Iz opšte poznate situacije sa izbora i onih u 2020, pa i ovih lokalnih da je Milo Đukanović gubitnik, on vaskrsava kao političko čudo. A trebalo je da dođe do demontaže DPS-a", kazao je Knežević.

Dodaje da je u pitanju samo jagma ko će da dobije koji resor i da napravi sebi bolje pozicije pred nove izbore.

"Ja mislim da su vanredni izbori najbolje rješenje i to je neophodno", kategoričan je Knežević.

Ovo sve što se dešava, ističe, plod je čudne i bolesne političke ljubavi između Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića i svi jedemo te plodove, prenosi RTCG..

"Hipotetički da se dogovore oko te vlade, tu vladu neko treba da izglasa, a to znači da idu kod Đukanovića i da on može da kaže ovaj ministar može, ovaj ne, a ako se neko pobuni, on može da kaže, onda nemate našu podršku", naglašava Knežević.

Problem je u onima koji sastavljaju vladu, jer ne znaju kako to da urade, a problem je što to mora da odobri Đukanović.

Kneževič naglašava da su sukobi među konstituentima buduće vlade više nego vidljivi. Joković je izašao sa stavom protiv SDP-a, a onda se oglasila Draginja Vuksanović Stanković koja je poručila jasno da nema priče o temeljnom ugovoru, popisu i Otvorenom Balkanu.

"Ali vidimo da su u SNP od početka spremni za ustupke. Sporazum između konstituenata manjinske vlade nema u sebi nijednu od ovih tačaka, čak samo naznaka da će se sagledati reagionalne incijative. Da li će Joković na to pristati, to je pitanje za njega, ali kako je krenuo počeo je da pristaje na sve i nemam dilemu da će se do subote izvršiti neki pritisak i da će odlučiti da prihvati sve to", smatra Knežević.

Kaže da ako je Joković spreman da se vrati sa tog puta, sve mu je oprošteno.

"Spremni smo da mu oprostimo neka izađe iz te bruke i neka ostavi Dritana sa SDP i SD na milost i nemilost Mila Đukanovića. Neka sačuva časno ime SNP-a", poručio je Knežević.

 "Ako sjutra bude izglasana ta vlada mi imamo plan i ponudićemo ga Demokratama, to su institucionali i vaninstitucijalni načini djelovanja. Blokada ulica je najmanje što možemo da uradimo", kazao je Knežević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.