Šaranović: Bastijančić priznao da Đukanović nije imao zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna
Danilo Šaranović

Šaranović: Bastijančić priznao da Đukanović nije imao zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna

Savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić priznao je da predsjednik države Milo Đukanović nije imao bilo kakvih zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna, ali da je to stvar čisto njegove volje da u ovakvom društveno-političkom trenutku dodatno zakomplikuje situaciju, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović.

Bastijančić je rekao da izborno zakonodavstvo Crne Gore ne sadrži nijednu pravnu normu koja na bilo koji način konstituiše obavezu predsjednika države da raspiše lokalne izbore tako da oni budu održani u jednom danu.

“Kolega Bastijančić priznao je da Đukanović nije imao bilo kakvih zakonskih prepreka da sve lokalne izbore raspiše 5. juna, ali da je to stvar čisto njegove volje da u ovakvom društveno-političkom trenutku dodatno zakomplikuje situaciju”, naveo je Šaranović u reagovanju.Navodi da se očito  želi stvarati atmosfera političke šizofrenije kako bi se našao način za bijeg od izbora.

"Možda bi im s obzirom na velike razlike rješenje za manjinsku Vladu bilo da nemaju usaglašeni stav o niti jednom ključnom programskom pitanju, ali da ključni programski zadatak manjinske Vlade bude osmišljavanje načina da ukinu održavanje izbora u Crnoj Gori", stoji u saopštenju.

On ističe da  ovakav panični bijeg od izbora nikada nije viđen na tlu Evrope.

"Takođe, nijesmo čuli odgovor od savjetnika Bastijančića zašto nijesu raspisani izbori za SO Bar 5. juna iako četvorogodišnji mandat odbornicima SO Bar ističe 26. juna i zašto je time prekršena imperativna zakonska norma iz izbornog zakona da se izbori održavaju najkasnije 15 dana prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima?", zaključuje u saopštenju Šaranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.