Španska policija uništila plantažu konoplje, vrijednu 30 miliona eura

Najveću u Evropi

Španska policija uništila plantažu konoplje, vrijednu 30 miliona eura

Španska policija zaplijenila je ogromnu plantažu konoplje u sjevernoj provinciji Navara i uhapsila trojicu osumnjičenih uzgajivača.
Civilna garda Španije je saopštila da je plantaža od 415 hektara najveća takve vrste u Evropi.

U saopštenju se navodi da je vlasnik izjavio da je njegov usjev za industrijsku upotrebu, ali istražitelji su sumnjali da se biljke konoplje šalju u Švajcarsku i Italiju kako bi se pretvorile u kanabidiol (CBD), čija je proizvodnja ilegalna u Španiji, prenosi rs.n1info.

Policija je uništila 415.000 biljaka za koje misle da su bile namijenjene prodaji, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 30 miliona eura. Treće strane bi u drugim zemljama zatim prerađivale biljke u kanabidiol (CBD) u vrijednosti od oko 100 miliona eura, saopštila je španska policija.Tri osobe su uhapšene u Navari, a još dvije su pod istragom u susjednoj regiji Baskiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.