Vučić: Đukanović i Kurti da ostave Srbiju na miru

"Uvijek se služe ogoljenim lažima da sebe predstave kao tobožnje žrtve"

Vučić: Đukanović i Kurti da ostave Srbiju na miru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i kosovskog premijera Albina Kurtija da šire, kako je kazao, "ogoljenu mržnju prema Srbima i Srbiji".

U obraćanju koje prenose mediji u Srbiji, Vučić je rekao da se kampanja "žigosanja Srbije" iz pojedinih centara moći i dijela regiona sprovodi intenzivno u posljednjih šest mjeseci.

"Ne od juče, najizrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Albina Kurtija i Mila Đukanovića. Razumije se da se uvijek služe ogoljenim lažima da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih ugrožava", rekao je Vučić.

On je kazao da su njih dvojica sada iskoristili "legitimnu, potpuno regularnu i transparentnu" kupovinu defanzivnog kineskog sistema PVO FK-3 da kažu cijelom svijetu da je Srbija kineski i ruski prijatelj i da nekoga ugrožava, iako se nalazi u NATO okruženju.

"Kako ih to ugrožavamo defanzivnim oružjem, nijesu u stanju da kažu. Jer to je sistem koji služi za odbranu od krstarećih raketa i aviona koji bi narušili vazdušni prostor Srbije. Kako to ugrožavamo Prištinu i Podgoricu? Kakve vazdušne snage posjeduju, bolje bi nam bilo da smo kupili autan sprej", rekao je on.

Vučić je kritikovao tvrdnje Kurtija da je Srbija kupila to oružje, jer je u panici da ostane sama.

On je ocijenio da Kurti i Đukanović imaju mnogo većih problema, poput kriminala, korupcije i ekonomije.

"Moja molba za vas je da ostavite Srbiju na miru. Srbija će naći svoj put. Ponosni smo na činjenicu da želimo da sačuvamo svoju zemlju, a ne da nam NATO to čini u naše ime. U tome se razlikujemo i ne stidimo se toga", rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.