Čopor pasa izujedao djevojčicu
ilustracija

Preševo

Čopor pasa izujedao djevojčicu

Djevojčica E. Lj. iz Preševa primljena je u bolnicu sa izuzetno teškim povredama nastalim usled ujeda pasa.

Djevojčica je u nedelju primljena u Klinički centar u Nišu sa teškim povredama poglavine u vidu skalpa, na blizu 60 odsto površine, sa teškim oštećenjem obje ušne školjke i gornje i donje usne, kaže rukovodilac Klinike za dječiju hirurgiju dr Živojin Spasić.

Čopor pasa je djevojčicu oborio na zemlju i izujedao, te ima i brojne razderotine i ugrize na ekstremitetima i trupu, prenosi RTS.

Skener glave ne pokazuje povrede mozga i mekih struktura.

Povrijeđenu djevojčicu je zbrinula dežurna ekipa dječjih hirurga.

Pacijentkinja je kompletno imunizovana, primila je i vakcinu protiv bjesnila i na trostrukoj je antibiotskoj terapiji.

Aktuelno stanje je stabilno. Ljekari su oprezni zbog moguće infekcije i odumiranja hirurški saniranih djelova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.