SPP: Dok ministar Mitrović ruši džamiju u Ulcinju, u Budvi sebi pokušava da legalizuje nelegalno sagrađeno zgradu
Stranka pravde i pomirenja

SPP: Dok ministar Mitrović ruši džamiju u Ulcinju, u Budvi sebi pokušava da legalizuje nelegalno sagrađeno zgradu

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministrom Ratkom Mitrovićem bi da ruši džamije dok sam sebi legalizuje nelegalno izgrađene zgrade u Budvi, saopšteno je danas iz Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori.

"Neprimjerena poruka i opasna namjera Ministra Mitrovića i Ministarstva kojim rukovodi da sruši džamiju u izgradnji u Ulcinju nije ništa drugo do provokacija svih muslimana u Crnoj Gori, a ne samo u Ulcinju", kazali su iz SPP-a.

Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića navode pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu poručuju svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori.

"Da je postupak i namjera Ministra Mitrovića apsolutni pokušaj provokacije muslimana dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore, a da je njegov prioritet rušenje objekta od društvenog značaja što svakako vjerski objekti jesu po zakonu i ustavu ove države dok istovremeno legalizuje svoje nelegalno izgrađene objekte", ukazali su iz SPP-a.

Uzaludne su poručuju i zloupotrebe policije u Ulcinju i pokušaji zastrašivanja hapšenjem radnika koji rade na izgradnji džamije.

"Vremena aparthejda i brutalnih hapšenja i maltretiranja muslimana samo zato što čuvaju i grade svoje svetinje i identitet su daleko iza nas iako Ministar Mitrović i pojedinci u policiji očigledno to još uvijek ne mogu da prebole", naglasili su iz SPP-a.

Da je kako objašnjavajutako pokazuje i stav Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava kojeg pozdravljaju a koji nedvosmisleno dokazuje opravdanost i legalitet izgradnje džamije u Donjem Štoju, opština Ulcinj.

"Ovim putem pozivamo Ministra Mitrovića da se u svoje lično ime i u ime Ministarstva kojeg predstavlja javno izvine muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore a direktora Uprave policije gospodina Zorana Brđanina da sprovede internu kontrolu povodom neprimjerenog  ponašanja policijskih službenika iz  Ulcinja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.