U poplavama i klizištima na Filipinima poginulo najmanje 25 osoba
ilustracija

U poplavama i klizištima na Filipinima poginulo najmanje 25 osoba

Najmanje 25 osoba nastradalo je na Filipinima usljed obilnih kiša koje su izazvale poplave i klizišta, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Zvaničnik policije u provinciji Lejte saopštio je da su 22 poljoprivrednika juče nastradala u klizištu u četiri sela u blizini grada Bajbaj.

Još tri osobe nastradale su u oluji u južnim provincijama Davao de oro i Davao Oriental.

Nestalo je najmanje šest osoba.

Poplava je prijavljena u najmanje 200 mjesta u centralnim i južnim provincijama Filipina zbog čega je raseljeno više od 30.000 porodica. Neki od njih su u centrima za evakuaciju.

Na terenu su obalska straža, vatrogasci i policajci.

Svake godine najmanje 20 oluja i tajfuna pogodi Filipine, najčešće tokom kišne sezone koja počinje u junu.

Filipini se takođe nalaze na pacifičkom "vatrenom prstenu", gdje se dešava oko 90 odsto zemljotresa u svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.