GI 21. maj: Teror i zastrašivanje novinara od strane pojedinaca koji se osjećaju moćnim je neprihvatljivo
Građanska inicijativa 21. maj

GI 21. maj: Teror i zastrašivanje novinara od strane pojedinaca koji se osjećaju moćnim je neprihvatljivo

Gradski savjeti Građanske inicijative “21. maj” u Budvi i Podgorici osuđuju napad na ekipu Gradske televizije u Budvi i iskazuju solidarnost i punu podršku novinarki Dubravki Perović i snimatelju Hariju Markoviću, navodi se u saopštenju te organizacije koje potpisuju Aleksandar Saša Zeković i Rade Ratković.

Neoprihvatljiv je poručuju teror i zastrašivanje od strane bilo koje porodice ili pojedinca koji se osjećaju moćnim prema onima koji zastupaju principe otvorenog društva, transparentnosti i pravo na slobodu izražavanja.

"Zabrinuti smo zbog ćutanja Vlade Crne Gore, aktuelnih vladajućih partija na državnom nivou ali i partija koje su do skoro učestvovale u upravljanju Budvom. Ignorisanje napada na novinare ukazuje i na moguće partnerstvo i saglasnost sa napadima. Od državnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije tražimo da se preduzmu mjere protiv izgrednika i pokušaja da se ograniči rad slobodnih medija", zaključili su iz GI "21. maj".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.