Gradska TV: Uprava policije i tužilaštvo da spriječe napade na novinare
Foto: Gradska TV

Gradska TV: Uprava policije i tužilaštvo da spriječe napade na novinare

Najbliža rodbina predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića 8. aprila 2022. godine, oko 18 časova, brutalno je napala ekipu Gradske televizije prilikom obavljanja novinarskog zadatka.

Saopštenje Gradske TV prenosimo u cjelosti:

Lice za koje smo obaviješteni da je Savo Carević, brat prvog čovjeka metropole turizma Marka Bata Carevića, unosio se u lice novinarki Dubravki Perović, vrijeđao je i urlao na nju, dok je kamermanu Hariju Markoviću zabranio da snima njegovo divljanje i siledžijsko ponašanje.

Osim na televizijsku ekipu, porodica Carević fizički je nasrnula na jednog od okupljenih mještana, ali je srećom veći incident spriječen, prije svega zahvaljujući prisebnošću ostalih okupljenih građana zaseoka Višnjeva, koji su za našu televiziju govorili o ugroženosti njihovih kuća I imanja od eksploatacije šljunka, te divlje deponije što ju je na javnoj površini napravilo preduzeće Carinvest.

Naša medijska kuća naoštrije protestuje zbog grubog nasrtaja na našu novinarsku ekipu, o čemu ćemo obavijestiti sva novinarska udruženja i asocijacije u zemlji i inostranstvu, kao i ambasade zapadnih država sa sjedištem u Podgorici. Istovremeno, podnijećemo krivičnu prijavu protiv Sava Carevića zbog nasilničkog ponašanja.

Budući da je ovo tek jedan u nizu brutalnih nasrtaja na novinare tokom izvršavanja zadataka, zahtijevamo od MUP-a Crne Gore i od Uprave policije da hitno reaguju, da stanu na put divljačkim napadima na novinare, te da medijima obezbijede uslove za slobodan rad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.