Đoković: Radujem se što ću ponovo na teren, Rolan Garos glavni cilj
Đoković

Đoković: Radujem se što ću ponovo na teren, Rolan Garos glavni cilj

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, u razgovoru sa novinarima pred start turnira u Monte Karlu, rekao da mu je osvajanje Rolan Garos glavni cilj ove sezone.

Đoković startuje u drugom kolu, a igraće protiv Alehandra Davidovič Fokine.

"Radujem se što ću ponovo na teren, nadam se da neću ostati na šest mečeva u poslednjih šest mjeseci. Želim da se takmičim, jasno mi je da će mi biti potrebno malo vremena, a Rolan Garos je glavni cilj", rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković na konferenciji za medije u Monte Karlu.

Đoković će sjutra započeti 365. nedelju na poziciji broj 1, što je samo 12 manje od apsolutnog rekorda koji drži Štefi Graf, uprkos tome što nije igrao na Australijan openu, ni na američkim Mastersima.

"Nisam očekivao, imao sam i malo sreće. Biti 'broj 1' u našem sportu je najveće dostignuće i pokušaću što duže da zadržim tu poziciju", izjavio je Đoković, prenosi Rts.

On je dodao da mu prija što će igrati praktično kod kuće, jer je deset godina stanovnik Monte Karla.

"Odrastao sam na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, to nije podloga na kojom sam najuspješniji, iako sam imao velike uspjehe. Osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvježije sjećanje, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone i najveća inspiracija", poručio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.