Majka pretučenog trinaestogodišnjaka: Moje dijete je neko pokušao da ubije

Majka pretučenog trinaestogodišnjaka: Moje dijete je neko pokušao da ubije

Trinaestogodišnji Bjelopoljac brutalno je pretučen u centru tog grada u četvrtak oko 20 časova, nakon čega je, hitno transportovan u bjelopoljsku Bolnicu.Iz Uprave policije saopšteno je da je petnaestogodišnji M.S. (15) uhapšen zbog sumnje da je pretukao dvije godine mlađeg sugrađanina.

Državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Danijela Đuković odredila mu je zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška - tjelesna povreda.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", maloljetnik je operisan i juče je njegovo stanje bilo stabilno.

Maloljetnika je pretukao dvije godine stariji sugrađanin, tvrdi izvor Vijesti, jer je ovaj navodno vrijeđao njegovu sestru. Sagovornik lista tvrdi da ga je ona i SMS porukom pozvala da se nađu u blizini Autobuske stanice.

Roditelji žrtve, međutim, to su demantovali - ističući da je takve laži kod djevojke plasirao jedan njen drug...

Iz bjelopoljske Bolnice "Vijestima" je rečeno da je taj učenik Osnovne škole "Risto Ratković" primljen oko 23 časa.

"Zadobio je tešku tjelesnu povredu - naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina. Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata. Dječak je trenutno stabilno", navode u odgovoru odgovoru Bolnice.

Majka povrijeđenog dječaka, kazala je za Vijesti da je u pitanju izmišljena priča da je njen sin bilo koga vrijeđao.

"Moj sin je surovo napadnut s leđa. Kako nam je ispričao, te večeri ga je putem SMS poruke pozvala drugarica M.S, da se nađu u blizini jednog lokala kod Autobuske stanice... Dok je sjedio na stolicama ispred lokala sa M.S, prvo mu je prišao A.H. i rukovao se sa njim. U tom trenutku mu je s leđa prišao jedan stariji dječak, udario ga i oborio na pod, a zatim, dok je moj sin nepomično ležao, nastavio da ga nogama udara u stomak. Potom su ga svi ostavili da leži na podu i nestali u nepoznatom pravcu", ispričala je majka dječaka Vijestima.

Ona tvrdi da je treći dječak konstruisao priču o tome kako je njen sin govorio ružne riječi sedamnaestogodišnjoj djevojci, koja je to zatim ispričala svom bratu.

Objasnila je da je sin najprije pozvao svog ujaka, njenog brata, koji ga je prevezao do kuće osumnjičenog: "Čijoj su majci pokazali šta je uradio njen sin, na šta je ona samo odmahnula rukom tjerajući ih od kuće".

Ogorčeni roditelji pričaju da im sin nije odmah rekao šta se desilo, i da su reagovali sat kasnije, kada su primijetili da ne može da ustane sa kreveta.

Otac djeteta ispričao je da sin otišao u sobu da legne, ali da mu je bilo sumnjivo zato što je bio blijed.

"Kada sam mu rekao da ustane primijetio sam da ne može stane na noge i odmah smo ga odvezli u službu Hitne pomoći. Na licu sam primijetio ogrebotine, a bio je izgreban i po drugim dijelovima tijela".

Majka je kazala da sve što žele jeste da se slučaj ispita do kraja i da se sazna puna istina, kako se slične stvari ne bi dešavale više ni jednom djetetu.

"Moje dijete je neko pokušao da ubije. Nećemo odustati do kraja, zbog svih roditelja kojima ovakve stvari mogu da se dese. Direktor škole 'Risto Ratković' Sreto Pavićević kazao je da je zgrožen onim što se desilo učeniku te škole", rekla je ona.

Pavićević je podsjetio da se sve desilo van škole i školskog dvorišta, ali da ta činjenica ne umanjuje zabrinutost svih članova kolektiva škole za zdravlje povrijeđenog učenika.

"Učestalost ovakvih dešavanja i primjera vršnjačkog nasilja poziva na budnost svih nas u cilju prevencije, ali predstavlja i alarm za zakonodavce da pooštre kaznenu politiku, prema maloljetnim licima i opšte", kazao je Pavićević.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.