Abazović: Usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji
Dritan Abazović

Abazović: Usvojen paket restriktivnih mjera prema Rusiji

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore i potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, saopštio je da su upravo usvojene sankcije koje se odnose na Rusiju. Abazović se zahvalio ministrima na saradnji.

Mjere se odnose na zamrzavanje imovine, zatvaranje vazdušnog prostora za ruske avione i zabranu ruskih vladinih medija, kao i zamrzavanje imovine 53 pravna i 680 fizičkih lica.

Nakon što je Abazović iskoristio mogućnost dopune dnevnog reda, i ova tačka je bila predmet razmatranja današnje sjednice. Nakon toga su se ministri izjasnili o istoj.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović kazao je novinarima da nije vidio da je na dnevnom redu odluka o uvođenju sankcija Rusiji.

"Ne zna koliki je efekat uvođenja sankcija na ekonomiju Crne Gore", kazao je, pored ostalog Stijović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.