Teretni avion se prepolovio prilikom prinudnog slijetanja u Kostariki
Foto: Reuters

Teretni avion se prepolovio prilikom prinudnog slijetanja u Kostariki

Teretni avion, koji je prevozio poštanske i druge pakete, prepolovio se prilikom prinudnog slijetanja na aerodromu u San Hozeu u Kostariki, objavile su vlasti, navodeći da nije bilo stradalih, ali i da je aerodrom bio satima privremeno zatvoren.

Dvije osobe koje su bile u avionu, koji je prinudno sletio juče, dobro su, rekao je novinarima šef vatrogasne službe Kostarike.

Dvojica članova posade, Gvatemalci, prevezeni su iz predostrožnosti u bolnicu na pregled, naveo je predstavnik Crvenog krsta.

Avion Boing-757, njemačke grupe DHL, poletio je 25 minuta prije udesa sa aerodroma u San Hozeu za Gvatemalu, kada je pilot prijavio problem sa hidrauličnim sistemom i tražio odobrenje da se vrati, rekao je direktor operacija bezbjednosti javne kompanije Aeris koja upravlja aerodromom.

Prilikom prinudnog slijetanja oko 18.30 po srednjoevropskom vremenu juče, avion je skliznuo sa piste i polomio se u dva dijela.

Zbog udesa potpuno je paralisan aerodrom u San Hozeu, najvećem u zemlji, oko pet i po sati, što je pogodilo oko sto letova i 8.500 putnika.

Saobraćaj na aerodromu se posle toga normalizovao i za dolaske i odlaske aviona, rekao je generalni direktor Aerisa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.