Prva sudija Afroamerikanka imenovana u Vrhovni sud SAD
Foto: Reuters

Presedan u istoriji Amerike

Prva sudija Afroamerikanka imenovana u Vrhovni sud SAD

Američki Senat potvrdio je imenovanje Ketandži Braun Džekson kao novog sudiju Vrhovnog suda i ona će biti prva Afroamerikanka u tom sudu.

Sudiju je krajem februara imenovao američki predsjednik Džozef Bajden koji je tokom predizborne kampanje obećao da će prvi put u istoriji Vrhovnog suda postaviti sudiju afroameričkog porijekla.

Sjednicom Senata je predsjedavala Kamala Haris, koja je takođe prva crnkinja na funkciji potpredsjednika SAD.

Za sudiju, koja ima iskustvo u Apelacionom sudu i drugim federalnim sudovima, glasalo je 53 senatora, dok je protiv bilo 47.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.