Đukanović: Kao odgovorna članica, CG podržala suspendovanje Rusije iz Savjeta za ljudska prava UN
Milo Đukanović

Đukanović: Kao odgovorna članica, CG podržala suspendovanje Rusije iz Savjeta za ljudska prava UN

Kao odgovorna članica UN i Savjeta za ljudska prava i članica Savjeta Evrope, Crna Gora nikada nije i neće biti slijepa na gaženje principa ljudskih prava, a posebno na ugrožavanje prava na život. Zato je danas Crna Gora podržala rezoluciju Generalne skupštine UN kojom su suspendovana prava Ruske Federacije kao članice Savjeta za ljudska prava, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Kao članica Savjeta za ljudska prava, Crna Gora je obavezna da djeluje u pravcu jačanja unapređenja i zaštite ljudskih prava i na nacionalnom i na globalnom planu, i da pruža djelotvoran i efikasan odgovor naročito na najozbiljnija kršenja ljudskih prava", naglasio je on na Tviteru.

Kako je istakao, agresija Ruske Federacije na Ukrajinu je najbrutalniji vid kršenja ljudskih prava i fundamentalnih principa međunarodnog prava ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava.

"Država koja vrši agresiju protiv druge suverene zemlje, nediskriminatorno targetira civile i uništava njenu civilnu infrastrukturu nije pozvana da bude članica najvišeg radnog tijela UN za zaštitu i unapređenje ljudskih prava", jasan je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.