U istrazi o zločinu u Buči prvo vojska obilazi teren, pa policija

Bukvalno idu od kuće, do kuće, od podruma do podruma

U istrazi o zločinu u Buči prvo vojska obilazi teren, pa policija

U složenoj istrazi vojska prva izlazi na teren, nakon njih izlaze policijski istražitelji i idu od kuće do kuće, od porduma do podruma – objašnjava Branimir Zekić iz Lavova.

Ukrajinske snage tvrde da svakog dana otkrivaju nova tijela u Buči.

Žrtve su mučene, ubijene, potom spaljene.

Ukrajina za zločine optužuje ruske snage, ali zvanična Moskva tvrdi da je sve izrežirano.

U složenoj istrazi vojska prva izlazi na teren, prije nego što na teren izlaze policijski istražitelji objašnjava Branimir Zekić iz Lavova.

“Ona [vojska] ga osigurava zbog mogućih preostalih eksplozivnih naprava i mina. Potom na teren dolaze policijski istražitelji koji evidentiraju, popisuju, fotografiraju tijela. Idu doslovno od kuće do kuće, od podruma do podruma, ali i razgovaraju sa stanovnicima koji su tih 35 dana ruske okupacije bili na tom području. Kako se radi o složenom poslu, pomoć je ponudila i Evropska unija.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.