Stoltenberg: Rat u Ukrajini će vjerovatno trajati mjesecima, ili čak godinama
DW

Stoltenberg: Rat u Ukrajini će vjerovatno trajati mjesecima, ili čak godinama

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije odustao od zauzimanja cijele Ukrajine i rat će vjerovatno trajati "mjesecima ili čak godinama", upozorio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

„Moramo da budemo realni. Rat može da traje dugo, nekoliko mjeseci ili čak godinama. Zbog toga moramo da budemo spremni na dug put, kako u pogledu podrške Ukrajini, tako i u zadržavanju sankcija i jačanju naše odbrane“, rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu uoči početka sastanka šefova diplomatija zemalja članica Alijanse.

Generalni sekretar NATO-a je rekao da ne postoje indikacije da je Putin promenio svoj cilj o kontroli cijele Ukrajine.

Na marginama ministarskog sastanka NATO, predviđen je sastanka šefova diplomatija Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7). Tu grupu čine SAD, Kanada, Japan, Nemačka, Velika Britanija, Francuska i Italija.

"Ukrajini je hitno potrebna vojna podrška i zato je toliko važno da se saveznici NATO-a slože da nastave da podržavaju Ukrajinu mnogim vrstama vojne opreme", rekao je Stoltenberg, prenijela je Beta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.