Peskov: Rusija povukla trupe iz regiona Kijeva

Peskov: Rusija povukla trupe iz regiona Kijeva

Rusija je povukla trupe iz regiona Kijeva kako bi stvorila povoljne uslove za rusko-ukrajinske pregovore, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Rečeno je da postoji naredba da se ide na značajno smanjenje vojnih aktivnosti oko Kijeva i Černigova kako bi se stvorili odgovarajući uslovi za one koji donose važne odluke koje su neophodne da bi pregovori napredovali. Ovo je već rečeno. Ovdje se sve odavno zna", rekao je Peskov novinarima, prenosi RTS.

Kijev: U gradu od početka rata stradalo 89 ljudi

Gradsko vijeće Kijeva saopštilo je da je od početka rata u tom gradu ubijeno 89 osoba, uključujući četvoro djece. Kako se navodi, ranjeno je još 398 ljudi, a oštećeno je 167 stambenih objekata.

Gradsko vijeće upozorilo je stanovnike da nastave da prate upozorenja o vazdušnim napadima uprkos nedavnom povlačenju ruskih snaga iz regiona Kijeva.

"U Kijevu je postalo bezbjednije, ali prijetnja od vazdušnih udara staje", navodi se u saopštenju.

Rusija poriče da je gađala civilne ciljeve,  prenio je Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.