Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Sastanak Bojanića sa ministrom pomorstva Republike Kipar Vasiliosem Demetriadesom

"Obostrani cilj Kipra i Crne Gore je stvaranje snažnog partnerstva u sektoru pomorstva"

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, zajedno sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović sastao se sa ministrom pomorstva Republike Kipar Vasiliosem Demetriadesom i nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori, Dimitriosem Teofilaktuom.

Tokom sastanka dvije strane su izrazile spremnost za jačanje saradnje dvije mediteranske zemlje, a razgovaralo se o načinima i sredstvima za njeno praktično ostvarivanje, razmjene znanja i tehničke ekspertize u svim aspektima pomorstva, uključujući pružanje tehničke ekspertize Crnoj Gori u vezi sa pregovorima o evropskim integracijama.

Obostrani cilj Kipra i Crne Gore je stvaranje snažnog partnerstva u sektoru pomorstva, obzirom da ovaj sektor predstavlja jednu od ključnih komponenti privrede obje zemlje.

Unapređenje pomorske sigurnosti takođe predstavlja obostrani prioritet. U tom pravcu, dva ministra su se dogovorila da potpišu Sporazum o razumijevanju o međusobnom priznavanju obuke i izdavanju uvjerenja pomorcima završene službe na plovnim objektima. Uz to, Kipar će podržati pristupanje Crne Gore Mediteranskom memorandumu o razumijevanju o lučkoj kontroli (MoU).

Na kraju sastanka, ministar Demetriades je uputio poziv ministru Bojaniću i predstavnicima ministarstva za učešće na Međunarodnoj pomorskoj konferenciji koja će se održati od 09. do 12. oktobra u Limasolu na Kipru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.