Bećirović: Marko Begović da podnese ostavku zbog haosa sa raspodjelom sredstava
Nermin Bećirović, Foto: Socijaldemokrate

Bećirović: Marko Begović da podnese ostavku zbog haosa sa raspodjelom sredstava

Pozivamo Marka Begovića da, ako ima imalo profesionalnog i ličnog integriteta, podnese ostavku na mjesto vršioca dužnosti Uprave za sport i mlade, zbog ogromnih propusta prilikom dodjele sredstava sportskim organizacijama, te neefikasnog upravljanja ovim organom, saopštio je danas član Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore Nermin Bećirović.

"Begović je akter skandala u kojem se ispostavilo da je sam, iza zatvorenih vrata, prekrajao i raspodjeljivao čak 3,6 miliona eura, što su potvrdili i članovi komisije za raspodjelu, i to je više nego dovoljan razlog da više ne obavlja funkciju prvog čovjeka crnogorskog sporta", ukazao je Bećirović.

Navodi da je posebno uzevši u obzir to da je na kraju pomenutu sopstvenu odluku - poništio. 

"Dodatno, da nesposobni zaista imaju maestralnu sposobnost da onesposobe sposobne, Begović je pokazao iracionalnim smanjenjem ili ukidanjem sredstava COK-u, karatistima, teniserima, atletičarima... Pomenuti skandal ipak je bio koristan za nešto: čulo se ko je direktor Uprave. Jer prije ovoga za Begovića je većina građana čula tek onda kad je njegovo ministarstvo poslalo saopštenje da je selektovan da pohađa... jednonedjeljni kurs u Parizu", istakao je Bećirović i dodalo da se o Begoviću pisalo i prije problema sa raspodjelom novca.

"Uglavnom o tome... kako ne ispunjava ni formalne uslove za tu poziciju. Ipunjavao ili ne, sama činjenica da se mjesecima uopšte raspravljalo da li ima 3, 7 godina radnog iskustva ili 5, umjesto o njegovim rezultatima, diskvalifikuje ga kao ozbiljnog rukovodioca. Kad se na to dodaju ostali incidenti, pitamo se zašto i do sada Begović nije podnio ostavku.  Dok se naši sportisti takmiče za rezultate, Begović se takmiči u jednom posebnom sportu, ograničenom na uski krug naših eksperata: namicanje problema. I tu je među najboljima, mada opet ne šampion. Ali ovdje već ima opravdanje-neviđeno jaku konkurenciju", zaključio je Bećirović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.