Sedmog aprila Međunarodni festival fotografije “24 kadra Porto Montenegra”

Sedmog aprila Međunarodni festival fotografije “24 kadra Porto Montenegra”

Ovogodišnji Festival fotografije „24 kadra Porto Montenegra“, koji organizuje Udruženje Foto Komuna „24. Kadar“, održaće se od 07. do 10. aprila u Tivtu. Kako najavljuju iz tog Udruženja, okupiće 24 fotografa iz pet država regiona - Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Cilj Festivala je da razvije fotografsku umjetnost i kulturu, unaprijedi kulturne vrijednosti i promoviše tradiciju, turizam i gostoprimstvo Tivta u skladu s modernim tehnologijama i tokovima života, istakli su iz Udruženja. Dodali su da su teme ovogodišnjeg Festivala u vezi Tivta, tj. biće snimljene u Tivtu.

"Došao sam na ideju da organizujem takmičenje fotografa u realnom vremenu, gdje se ne donose stare fotografije, nego se fotografi okupe na jednom mjestu i tu ispolje svoju kreativnost. Tokom prethodnih osam godina u Novi Sad doveli smo fotografe iz brojnih zemalja svijeta", podsjetio je predsjednik Udruženja, majstor fotografije u Foto savezu Srbije i dobitnik više svjetskih i domaćih nagrada, dr Ranko Đurović. 

Objasnio je da pravila takmičenja nalažu da svaki učesnik dobije listu od 24 teme na koje treba da odgovori jednom najboljom fotografijom. Učesnici bi trebalo da, u toku 24 sata, snime sve teme. Minimalno obrađene fotografije predaju se postavljanjem na zvaničan sajt Festivala www.frame24.org.

Pristigle radove ocjenjivaće 24 člana međunarodnog žirija.

Festival će svečano otvoriti u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu 7. aprila u 13 sati. 

Na istom mjestu 10. aprila u 14 časova u sklopu festivala biće prikazana izložba 24 pobjedničke fotografije po temama, najavili su iz Udruženja Foto Komuna. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.