Kastratović ostaje selektor
Kastratović podigao reprezentaciju na veći nivo

Prvi pik Lisičića

Kastratović ostaje selektor

Redovna Skupština Rukometnog Saveza Crne Gore održaće se 7. septembra i nakon nje će biti jasna situacija što se tiče selektorskog mjesta naše muške rukometne reprezentacije, s obzirom na to da je Zoranu Kastratoviću istekao ugovor 31. juna. Prema našim informacijama, Kastratoviću će biti ponuđen produžetak saradnje, pošto je napravio najveći uspjeh u istoriji našeg muškog reprezentativnog rukometa.

Naime, novi trener Vardara je prošle godine napravio malo sportsko čudo kada je reprezentaciju koja je osvojila srebro na OI u Londonu – Švedsku, eliminisao u baražu za Svjetsko prvenstvo u Španiji, da bi zatim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo njegov tim napravio senzaciju i dva puta savladao rukometnog giganta – Njemačku, čiji će igrači kraj malog ekrana gledati prvenstvo Starog kontinenta.

Odmah zatim se spekulisalo da Kastratović iz raznoraznih razloga neće više biti selektor “crvenih”. Prvi pik je bio iskusni stručnjak Veselin Vujović koji je trebalo da preuzme Lovćen i reprezentaciju, dok se zatim puno govorilo o povratku Kasima Kamenice u nacionalni tim.

Međutim, prema našim informacijama, direktor muških reprezentacija – Blažo Lisičić trebalo bi početkom septembra UO da predloži kandidata za selektora, a kako sada stvari stoje njegov prvi pik je upravo Kastratović, tako da još ostaje da UO RSCG aminuje njegov predlog.

Ni tu ne bi trebalo da bude iznenađenja, s obzirom na to da su članovi UO zadovoljni radom i rezultatima koje je za vrijeme svog mandata postigao bivši trener Berana i Sutjeske.

Kastratović je u međuvremenu dogovorio saradnju sa šampionom Makedonije – Vardarom, međutim, prvi čovjek kluba Sergej Samsonenko mu je dao zeleno svijetlo što se tiče rada u klubu i u reprezentaciji.

Ono što je sigurno jeste da čelni ljudi u RSCG moraju što prije donijeti odluku ko će u narednom periodu biti selektor naših rukometaša, s obzirom na to da vremena ima sve manje, jer naše momke već u januaru očekuje Evropsko prvenstvo, za koje se strategija mora što prije napraviti.

Podsjećanja radi, naši “lavovi” će u Kopenhagenu igrati u grupi sa Hrvatskom, Švedskom i Bjelorusijom. (handballme.me)