Krivokapić: Srbija se miješala u izbore u Crnoj Gori, da sam prihvatio mentora trajao bih ko zna koliko
Zdravko Krivokapić

"Najpoštenije rešenje za građane Crne Gore su izbori"

Krivokapić: Srbija se miješala u izbore u Crnoj Gori, da sam prihvatio mentora trajao bih ko zna koliko

Mi smo željeli da ova i naredna godina budu godine preporoda, ali ako me pitate šta je najbolje, to su vanredni parlamentarni izbori, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je na Oksfordu održao predavanje na temu "Politika i etika" gdje je i odgovarao na pitanja zainteresovanih.

"Zašto kažem da je manjinska vlada i prevara i korupcija i politička krađa. U Crnoj Gori a sve što nalazite izgovor vi ćete naći i Švedsku i Italiju u kojoj postoji manjinska vlada. Volio bih da smo mi Švedska i uređena država, ali mi nismo to. Mi se prvi put posle 75 godina nalazimo u demokratskoj tranziciji.Ovo je prevara izborne volje građana od 30. avgusta. Tu su bila dva referendumska pitanja - da li će da i dalje vlada DPS i drugo da li će neko moći da otme imovinu nekoga pa makar to bila i Crkva. Narod je jasno rekao, dosta je bilo DPS-a, nećemo da Zakon o slobodi vjeroispovijesti unizi bilo koju slobodu vjere. Zašto kažem da je manjinska vlada prevara, sve je dogovoreno u Rogamima i Beogradu,  i ovo je jedan od načina zataškavanja afere banana. U kontejneru banana dođe i određena količina droge. O uticaju Beograda bih mogao da pričam, ali ne želim da ne bi to uticalo u izbore u Srbiji, iako su se oni miješali u izbore u Crnoj Gori", naglasio je on.

Krivokapić je dodao da je prihvatio da ima mentora, on bi trajao ko zna koliko.

"Matica većine Srba iz Crne Gore nije Beograd. Ovdje se radi o jednom jasnom pristupu određenih diktatorskih pristupa na prostoru Zapadnog Balkana. Nikada se ni sa kim nisam sastajao tajno. Svi ovi političari odu i javno i tajno do Beograda. Ja sam otišao 3. novembra i znam da mi je to oproštajna posjeta. Sad je sve u rukama zamjenika predsjednika parlamenta koji ne mora da zakaže parlament do juna", naveo je on.

Istakao je da je sada najteže ovoj vladi, jer mora da funkcioniše, a niko je ne podržava.

"Budućnost je ekspertska vlada sa ljudima koji su u inostranstvu završili škole, oni mogu CG da preporode. Ovdje u vladi imamo ministre koji su se vratili da pomognu državi", naveo je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.